Tyskland nord til syd - kursus i bjergkørsel.

 

Start: 26. juni ved færgen Gedser-Rostock kl. 10:30, færgeafgang kl. 11:15 (eller et sted i nordtyskland, efter aftale)

Slut: 29. juni i Østrig - nær Innsbruck eller Salzburg, efter nærmere aftale med gruppen.

Varighed: 4 køredage, 3 overnatninger, ca. 1.200 km

Deltagerantal: min. 3, max. 6

Pris: 3.800,- i delt dobb.værelse, tillæg for enkeltværelse 700,-

Prisen dækker 3 overnatninger med ½-pension på Gasthof svarende til 3-stjerne, samt mc-guide / instruktion 4 dage. Evt. færge og autotog er ikke includeret.

Forudsætninger for deltagelse: se efterfølgende beskrivelse.

 

Ofte mødes du med krav om erfaring i bjergkørsel, for at kunne deltage i en arrangeret mc-tur og jeg bliver jævnligt spurgt, hvordan man får det, hvis man ikke har mod på at køre sydpå selv. Derfor har jeg lavet denne tur - til dig der ikke har erfaring i bjergkørsel, eller til dig, der bare ønsker at opleve, at Tyskland har andet godt at byde på end Harzen. Det er IKKE en sightseeing tur, men en lær-at-køre-sikkert-på-motorcykel-i-bjergene-tur. Der bliver ikke lavet specielle øvelser på turen, men instrueret i hvorledes man kører og forholder sig optimalt i bjergene på en motorcykel. Hver enkelt deltager får løbende tilbagemelding på kørestil og linievalg.

Selvom vi alle 4 dage vil køre etaper på ca. 300 km, vil hastigheden være afpasset efter, at deltagerne er uerfarne i bjergkørsel. Det forudsættes, at du har en grundlæggende beherskelse af din motorcykel, at du uden problemer vil kunne køre dagsture på 350 km på danske landeveje, at du kører sikkert i trafikken og at du problemløst kan køre 100 km/h på en lige landevej. Vi overholder hastighedsgrænserne, og i de bjergrige områder tilpasses hastigheden, så deltagerne har overskud til at lære og samle erfaring, og alle vil på skift få mulighed for at følge guidens linievalg. Derfor er denne tur begrænset til max. 6 deltagere. Udover selve kørslen, vil der blive drøftet køreteknik i bjergene, herunder linievalg, blikføring, overhalingsteknik, opmærksomhedspunkter, vending og parkering etc..

Turen vil veksle mellem jævn landevej og lettere bjergkørsel, men vil blive langsomt opbygget således, at bjergetaperne bliver længere og hyppigere efterhånden som dagene går og vi kommer længere sydpå. Med en lettere 'slingrende' kurs gennem Tyskland, vil vi komme igennem Harzen, Thüringen, måske Rhön, Fränkische Schweiz, Bayerische Wald og måske Berchtesgaden som svendeprøven. Den eksakte rute vil blive planlagt undervejs så den passer til gruppen, men de 3 overnatninger er fastlagt på forhånd til Harzen, Thüringen og Bayerische Wald.

Turen gennem Tyskland, uden for Autobahn, er en køn tur, i et meget afvekslende landskab. Vi vil overnatte på traditionelle Gasthofs (svarende til 3-stjerne), så vi kommer tættere på den originale tyske atmosfære.

Når du har kørt denne tur, skulle du gerne være klar til flere oplevelser i bjergene - enten på egen hånd, eller som deltager i en gruppe.

 

Turen slutter så det passer med autotog fra Innsbruck til Hamburg, med afgang samme aften kl. 21:00, eller der er også et autotog fra München til Hamburg d. 4. juli.

 

VIGTIGT: Da vi udelukkende kører på offentlig vej, og følger reglerne herfor, og der ikke vil blive stillet specielle krav til dig, er du selv ansvarlig for din egen sikkerhed. Ved at tilmelde dig turen, accepterer du, at du ikke kan drage mig eller MC-Ferie til ansvar for eventuelle uheld eller skader.